Výlet Březen

13.03.2012 07:38

Výlet do Lednicko - Valtického areálu
V sobotu ráno se sešla velmi kvalitní společnost. Skoro to vypadalo na výlet sourozenců. Dětské obsazení týmu tvořily čtyři sourozenecké páry, k tomu čtyři vedoucí, takže jeden vedoucí na dvě děti . Honza Richtr zabodoval hned u pokladen, kdy se mu podařilo velmi podstatně snížit cenu jízdného. No nezapře, že se ve vláčcích vyzná, a poprvé jsem ocenil IDS JMK.
Pak už jen „reklamní foto“ s vlajkou RR před vlakem a jelo se. Velkým překvapením dne byly České dráhy, které jely na čas a jednou přijely dříve.
Bůh nám nadělil skvělé počasí, takže když jsme dojeli do Lednice, bylo krásných 10 °C a slunečno. Naším prvním cílem byly Lednické rybníky, kde jsme zdolali trochu přerostlý pařez a zkusili rovnováhu na kolejích. Nejdéle vydržela Ráchel. Honza se k nám nehlásil .
U tří grácií, které vlastně nejsou grácie, nám Josef vymyslel hru. Chvíli přecházel sem a tam a mumlal si pod fousy, že to chce využít prostředí. Takže nakonec jsme jako prostředí pro hru využili amfiteátr okolo sochy tří grácií, pobíhali po památce a užili si to. Překvapila nás jedna socha, která jako by představovala některé z vedoucích 18PH. Zkusili jsme napodobit její pózu .
Pak se kráčelo dál ke sv. Hubertu na oběd. Zde jsme sehráli Itálii a krabí vybíjenou. Poslední zastávkou byl zámeček Randesvous, kde jsme my vedoucí upadli na lavičku. Děti naopak běhaly jak motorové myšky a závěrečnou část výletu absolvovaly kopajíce do balónu. K našemu cíli ve Valticích jsme dorazili v naprosté pohodě. Do Břeclavi jsme se vezli starodávnou lokálkou s panoramatickým výhledem.
Celkem vzato se nám výlet velmi povedl.
 

hauptman.rajce.idnes.cz/Vylet_Lednicko_-_Valticky_areal/